Nieuws & Pers

Nieuwsberichten

Nieuws & Pers

Hieronder vindt u een selectie van nieuwsberichten waarin HiQ Invest of één van onze beleggingsfondsen wordt genoemd. U kunt een artikel downloaden door op de button 'Download PDF' te klikken.

Nieuwsberichten

2015

In dit artikel uit het FD schrijft Jeroen Groot over een van de onderwerpen die tijdens de hedgefondsdag georganiseerd door het VBA ter sprake is gekomen. Fondsmanager Jasper Anderluh verzorgde die dag een presentatie en wordt geciteerd in het artikel. 

2014

Dit artikel is gepubliceerd in De Financiële Telegraaf na een interview met Jasper Anderluh over de actieve handelsstrategie van het HiQ Invest Market Neutral Fund. 

In dit artikel uit het FD deelt Marcel Tak (IEX) zijn bevindingen na zijn onderzoek over Nederlandse hedgefunds. 

2013

In dit artikel komt hoofd investor relations Remich Hendriks aan het woord hoe de $100 miljoen assets under management is bereikt in 2013 en wat de vooruitzichten zijn.

 

In dit artikel bespreekt Marcel Tak de beide fondsen die HiQ Invest aanbiedt.

In de augustus-uitgave van Beleggers belangen wordt het Market Neutal Fund en zijn prestaties besproken. 

Meer informatie over het toernooi en de gespeelde partijen zijn te vinden op de website van de Haagse Schaakbond. Ook is daar het voorwoord van de sponsor HiQ Invest te lezen: http://www.haagseschaakbond.nl/component/option,com_wrapper/Itemid,494/ 

U kunt het artikel lezen door op de button 'Download PDF' te klikken.

Het Market Neutral Fund is gekozen tot winnaar van de Investors Choice Awards in Londen. U kunt het artikel lezen door op de button 'Download PDF' te klikken.

Het HiQ Invest Market Neutral Fund is 23 uur per dag actief op de financiële markten. In Azië wordt gewerkt vanuit een andere tijdzone. Partner Mark Fransen vertelt hoe en waarom.

U kunt het artikel lezen door op de button 'Download PDF' te klikken.

Computerworld besteedt in elke editie aandacht aan een bedrijf in Nederland waarin IT een grote rol speelt. Stef Keetman, partner van HiQ Invest, legt uit waarom IT zo'n belangrijke factor is voor HiQ Invest. 

Preqin, een van de grootste bedrijven wereldwijd die data verzamelt over alternatieve beleggingen, heeft in hun jaarlijkse uitgave van hun “2013 Preqin Global Hedge Fund Report” een aantal league-tables met best presterende fondsen van het afgelopen jaar gepubliceerd. Het HiQ Invest Market Neutral Fund staat op de derde plaats in de categorie "Top performing Multi-Strategy Funds in 2012".

In deze nieuwsbrief komt hoofd investor relations Remich Hendriks aan het woord over de verdubbeling van de assets under management in 2012. Het artikel vindt u op bladzijde 4. 

In de februari-uitgave van Beleggers belangen bespreekt redacteur Karel Mercx het Market Neutral Fund. Download hier het volledige artikel.

HiQ Invest Market Neutral Fund is door HedgeFund Intelligence genomineerd voor de EuroHedge Awards 2012 in de categorie "emerging manager and smaller fund". Het artikel is gepubliceerd door Fondsnieuws.

Peter van Kleef (IEX) schrijft in zijn beursblog over het HiQ Invest Market Neutral Fund. De titel luidt "Quant is koning".

2012

In dit artikel in de IEXProfs van december 2012 presenteert hoofdredacteur Peter van Kleef enkele van zijn persoonlijke favorieten op de belegginsfondsenmarkt. Het HiQ Invest Market Neutral Fund is één van de vijf fondsen dat aan bod komt.

U kunt het artikel downloaden door op de button 'Download PDF' te klikken.

In de NRC-NEXT van vrijdag 7 december staat een artikel over High Frequency Trading. In dit artikel wordt HiQ Invest genoemd en komt fondsmanager Jasper Anderluh aan het woord.

In het FD van 29 oktober vertelt fondsmanager Jasper Anderluh voor wie het fonds geschikt is en wat de moeilijkheden kunnen zijn voor het fonds. 

In dit interview gaat Jasper Anderluh in op een aantal vragen van Cees van Lotringen van Fondsnieuws. Er wordt onder meer ingegaan op het winnen van The Battle of the Quants. Daarnaast wordt een voorbeeld besproken van een strategie en is er te lezen wat er geleerd is uit het verleden. Klik op "download pdf" om dit interview te lezen.

Tijdens de internationale Battle of the Quants Awards won HiQ Invest de gouden medaille in de categorie "Relative Value and high frequency trading".

In dit artikel van het Financieele Dagblad vertelt medewerker van HiQ Invest Reinier van der Werf over zijn werkzaamheden bij HiQ Invest. Tevens wordt ingegaan op zijn Masteropleiding financiële wiskunde.

Een screenshot genomen in Bloomberg. Deze ranglijst is gebaseerd op de prestaties van alle Equity Market Neutral fondsen wereldwijd van 5 jaar geleden tot nu.

In het IEXprofs magazine van mei 2012 is een artikel opgenomen waarin alle hedgefunds van Nederland worden vergeleken op basis van één- en driejaarsrendementen. HiQ Invest staat in deze lijst op nummer 1 in beide categorieën. Daarnaast is een vergelijking gemaakt van alle Europese hedgefunds. Hierin wordt alleen gekeken naar het éénjaarsrendement. Op deze lijst noteert het Market Neutral Fund een 9e plaats.       

U kunt het artikel downloaden door op de button 'Download PDF' te klikken.

In het FD van 17 maart komt fondsmanager Jasper Anderluh aan het woord over het Market Neutral Fund.  

Op woensdag 7 maart luidde Fondsmanager Jasper Anderluh van HiQ Invest de openingsbel bij NYSE Euronext. Het HiQ Invest Market Neutral Fund heeft, als eerste beleggingsfonds in Nederland, een eigen lidmaatschap verkregen op deze
beurs. In het artikel vindt u het persbericht van HiQ Invest en foto's in De Financiële Telegraaf. Op youtube is een kort filmpje te zien van de gongslag.

In het FD van 17 maart staat een interview met fondsmanager Jasper Anderluh waarin hij vertelt over zijn loopbaan waarin hij partner van HiQ Invest werd.

2011

In de FiscAlert van november wordt een oordeel gegeven over het Market Neutral Fund.

In het Tradersmagazine van november staat een interview met fonds manager Jasper Anderluh waarin wordt uitgelegd op welke manieren het Market Neutral Fund zijn performance behaalt. Tevens wordt aandacht geschonken op welke momenten het fonds goed presteert en onder welke omstandigheden het fonds minder goed presteert.

In het IEX magazine van juli 2011 staat een artikel over het kip-ei probleem voor Nederlandse hedgefunds naar aanleiding van het Hollands Hedgefund Seminar op 30 mei 2011. Niels Klok, fondsmanager en mede-oprichter van HiQ Invest, geeft hier zijn visie over.

U kunt het artikel downloaden door op de button 'Download PDF' te klikken.

2010

In de officiële Bloomberg nieuwsbrief van 9 november 2010 staat HiQ Invest in de top-5 fondsen wereldwijd in hun klasse, zowel kijkend naar de laatste 12 maanden als naar de laatste 36 maanden.

U kunt het artikel downloaden door op de button 'Download PDF' te klikken.

In deze column die gepubliceerd is op de website van http://www.cashcow.nl wordt een voorbeeld gegeven van een Small-Cap aandeel waarin belegd is voor het Fundamental Value Fund.

In het artikel in het Financiële Dagblad van dinsdag 16 maart 2010 wordt de introductie van de Hollandse Hedgefund Tracker besproken, waarin de prestaties van HiQ Invest (+43%) worden besproken en waar Jasper Anderluh van HiQ Invest kort aan het woord is. 

U kunt het artikel downloaden door op de button 'Download PDF' te klikken.

In het artikel in het Financiële Dagblad van woensdag 3 maart 2010 wordt het jaarlijke pokertoernooi voor optiehandelaren besproken. In dit spel gaat het om kansberekening, om het inzetten op het juiste moment en om het maken van een goede inschatting van de tegenstanders. Medewerker Gunnar Harms van HiQ Invest wordt de winnaar van het toernooi.

U kunt het artikel downloaden door op de button 'Download PDF' te klikken.

In het IEXprofs magazine van maart 2010 staat een artikel opgenomen waarin verteld wordt hoe het actiefste fonds van Nederland belegt. Japser Anderluh, fondsmanager van HiQ Invest, licht toe hoe de vele trades het Market Neutral Fund tot een succes maken.   

U kunt het artikel downloaden door op de button 'Download PDF' te klikken.

2009

Het artikel in het Financiële Dagblad van zaterdag 28 november 2009 gaat over de handel in ING aandelen in Amerika en Europa na het bekendmaken van een claimemissie. Gijs Nagel, fondsmanager van HiQ Invest, komt in dit artikel aan het woord.

U kunt het artikel downloaden door op de button 'Download PDF' te klikken.

Wij willen u graag attent maken op het verschenen artikel op www.fondsnieuws.nl van 20 november 2009, betreffende het artikel ´HIQ Fund open voor man met kleine beurs´.

U kunt het artikel downloaden door op de button 'Download PDF' te klikken.

In dit overzicht publiceert The Wall Street Journal een overzicht van de best presterende fondsen die minimaal 75% beleggen in aandelen van de Small-Caps in de Eurozone. Het Fundamental Value Fund bekleedt hier een 5e plaats.  

In het artikel in het Financiële Dagblad van maandag 13 juli 2009 wordt de opmars van Nederlandse hedgefunds besproken. De 27% rendement vanaf 1 januari 2009 van HiQ Invest blijft niet onopgemerkt en Niels Klok, fondsmanager van HiQ Invest, komt in dit artikel aan het woord.

U kunt het artikel downloaden door op de button 'Download PDF' te klikken.

2008

Het team van HiQ Invest B.V. wil u graag attent maken op het verschenen artikel in het Financiële Dagblad van dinsdag 8 juli 2008, betreffende het artikel ´Snelste fonds van Nederland´ waarmee wordt verwezen naar het ´HiQ Invest Market Neutral Fund´.

U kunt het artikel downloaden door op de button 'Download PDF' te klikken.

In het IEX magazine van 23 maart 2008 staat een artikel over kwantitatief beleggen. Ook het HiQ Invest Market Neutral Fund wordt hierin besproken.

U kunt het artikel downloaden door op de button 'Download PDF' te klikken.

In De Pers van 8 maart 2008 staat een artikel over partijen die in tegenstelling tot de AEX wel in de plus staan. Ook het HiQ Invest Market Neutral Fund wordt hierin besproken.

U kunt het artikel downloaden door op de button 'Download PDF' te klikken.