"));
Wordt deze e-mail niet volledig weergegeven, bekijk dan hier de online versie.
HiQ Invest Mail naar HiQ Invest Bel naar HiQ Invest
Augustus 2012

Geachte heer/mevrouw,

Augustus

In de maand augustus heeft het HiQ Invest Market Neutral Fund zijn vijfjarig bestaan gevierd. Dit 5 jarig jubileum kreeg nog een extra feestelijk tintje met de performance van +4,4% in augustus. Gedurende de stille augustusmaand hield de hoop op het opkopen van staatsobligaties door de Europese Centrale Bank (ECB) stand. Beleggers zitten tussen hoop en vrees of er al dan niet geld bijgedrukt gaat worden door de ECB. Kijkend naar de politieke agenda belooft september “wederom” een cruciale maand voor de eurocrisis te worden. Begin september vindt er een ECB-vergadering plaats. Eerder liet president Draghi doorschemeren in deze vergadering maatregelen kenbaar te maken. Deze zijn volgens Draghi nodig om de slecht functionerende markten voor staatsobligaties van verschillende landen vlot te trekken. 

Negen september maakt de Europese Commissie haar plannen bekend voor een mogelijke bankenunie die cruciaal is voor het behoud van de euro op lange termijn. Naast deze politieke aangelegenheden op Europese schaal, vinden in eigen land op 12 september verkiezingen plaats. In Europa wordt met grote interesse gekeken of Nederland tegen of voor Europa stemt. 

Nog geen klant?
Wel al een klant?
HiQ Invest Market Neutral Fund; + 4,4% in augustus 

Waar de beurzen deze maand een vrijwel onbewogen maand doormaakten, heeft het Market Neutral Fund ruim 4% performance behaald. De strategieën die het fonds uitvoert als liquidity provider verlopen winstgevend. Het vijfjarig track-record toont ruim +89% rendement. Daarmee behoort het fonds tot de beste 1,5% hedgefunds in de wereld en tot de beste 0,2% van alle fondsen wereldwijd (dit zijn er ongeveer 400.000). In ons hedgefundsegment staat het Market Neutral Fund zelfs op nummer 1 van de wereld. Een screenshot daarvan is hier te bekijken. Sinds de oprichting van het fonds in 2007 heeft het fonds te maken gehad met een crisis die bestempeld wordt als de grootste sinds de jaren dertig. Honderden banken gingen failliet en vele landen hebben te maken met extreme schulden. Dit heeft zijn weerslag gehad op de Europese beurzen, die in deze 5 jarige periode tientallen procenten hebben verloren. Hedgefunds willen zo min mogelijk risico lopen en zoveel mogelijk rendement behalen. Het Market Neutral Fund is niet afhankelijk van beurskoersen en profiteert van relatieve prijsverschillen op financiële markten en de snelle aan- en verkoop van producten. Op basis van de analyses van bedrijfseconomen, handelaren en wiskundigen worden strategieën en softwareprogramma’s ontwikkeld. Deze handelen wereldwijd, 23 uur per dag en op 60 beurzen. Het Market Neutral Fund heeft inmiddels meer dan 40 miljoen euro onder beheer, van bijna 1000 klanten.

Wij danken u voor het vertrouwen in de afgelopen vijf jaar. Tijdens de grootste financiële crisis sinds de jaren dertig hebben wij goede resultaten geleverd. Door de omstandigheden helaas met een wat hoge volatitileit. De komende vijf jaar zullen wij wederom met veel energie voor u aan de slag gaan. 

 

Fonds Resultaat*

HiQ Invest Market Neutral Fund

+89,3%

EuroStoXX 50 (de beurs)

-41,3%

*Sinds 14 augustus 2007

HiQ Invest Fundamental Value Fund; +2,43% in augustus, outperformance augustus -1%

Zoals in de vorige nieuwsbrief aangegeven hebben de fondsmanagers in de maand juli het aandeel Vueling gekocht. Het aandeel Vueling steeg in augustus met 14.3%. Ondanks deze sterke stijging zijn de fondsmanagers van mening dat het aandeel nog meer opwaarts potentieel heeft.

Na een uitgebreide analyse hebben de fondsmanagers het aandeel Neurones opgenomen in het Fundamental Value Fund. Neurones is een groeiend IT service bedrijf  met een sterke balans. 

In de maand juli viel de performance van het aandeel Mediq tegen. In augustus herstelde het aandeel enigszins. Het aandeel steeg van 8.59 euro naar 9.377 euro (9.16%). Binnen het portfolio presteerde het aandeel Cancom in augustus slecht. Het aandeel daalde bijna 14 procent. Voor het hele jaar staat Cancom ruim 45% in de plus.

 

Fonds Resultaat*

HiQ Invest Fundamental Value Fund

-11,4%

HSBC Smallcap Index (Benchmark)

-38,8%

*Sinds 1 januari 2007

 

HiQ Invest beschikt over een Wft-vergunning van de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM)
HiQ Invest staat tevens onder toezicht van de De Nederlandsche Bank (DNB)
KvK Amsterdam 34252934

Deze e-mail en zijn bijlagen zijn uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n) als op dit e-mailblad vermeld. Het is mogelijk dat deze e-mail persoonlijke en/of vertrouwelijke informatie bevat. Wanneer u niet de geadresseerde bent, verzoeken wij u dringend ons daarvan te berichten. Elke verspreiding, vermenigvuldiging, gebruik of openbaarmaking aan derden van de inhoud van deze e-mail en zijn bijlagen, is verboden. Hoewel deze informatie m et de meeste zorg is samengesteld is HiQ Invest B.V. op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventuele fouten, omissies of andere onjuistheden in deze informatie of de gevolgen daarvan noch op enigerlei wijze gebonden aan de inhoud van de e-mail of zijn bijlagen. Gelieve, in geval van onjuiste of onvolledige ontvangst, deze e-mail terug te sturen naar de afzender.