Het fonds

Fondsinformatie

Het fonds

Het Market Neutral Fund is een beleggingsfonds waarbij de focus ligt op het behalen van een absoluut rendement, onafhankelijk van de beweging van de markt. Kwaliteit binnen het Market Neutral Fund wordt geboden door het beleggen volgens drie strategieën, die zich reeds in een omgeving van handel voor eigen rekening bewezen hebben. De strategieën zijn zeer divers, waarbij vooral sprake is van volledig geautomatiseerde uitvoering. De verscheidenheid in deze beleggings-strategieën zorgt ervoor dat u bij een langdurige belegging per eenheid risico een maximaal absoluut rendement behaalt.

Beleggingsbeleid

Binnen het Market Neutral Fund worden transacties uitgevoerd door zelf ontwikkelde hoogwaardige software. Op basis van de analyses van economen, handelaren en wiskundigen worden situaties gedefinieërd waarin het aantrekkelijk is om een aandeel te kopen of te verkopen. Deze situaties worden geprogrammeerd in een zelf ontwikkeld automatisch handelssysteem. Dagelijks zoeken tientallen computers naar mogelijkheden op vele continenten om een klein beetje extra rendement te genereren door een goede koop- of verkoopmogelijkheid te benutten. Door deze hoogwaardige software is HiQ in staat om tegelijkertijd vele duizenden aandelen in de gaten te houden en kunnen mogelijkheden benut worden die telkens een klein bedrag aan extra rendement opleveren. Voor traditionele handelaren is dit niet aantrekkelijk, maar door te werken met volledig automatische handelssoftware kunnen vele duizenden mogelijkheden per dag worden gevonden, en wordt zo veel extra rendement gemaakt.Om de beleggingsdoelstelling te bereiken hanteert het Fonds verschillende technieken waarbij het gebruik maakt van diverse financiële instrumenten, zoals onder andere: aandelen, opties, obligaties, warrants, futures, forwards, rente swaps, OTC-opties, credit default swaps, commodities en valuta’s.

Welke omstandigheden zijn gunstig voor het Market Neutral Fund en welke omstandigheden zijn minder positief?

Het meest positief is beweging en volatiliteit. Een lichte paniek of onzekerheid is ook erg gunstig. Minder positief zijn mega grote events in individuele aandelen, zoals gebeurde in september 2008 in het aandeel Volkswagen. Bij deze mega grote events in individuele aandelen zijn er totaal geen verbanden meer aanwezig en is de ratio ver te zoeken. HiQ Invest probeert zich daar tegen in te dekken. Ook na de Volkswagen short-squeeze van 2008 is er lering getrokken en is HiQ Invest op meer markten actief geworden (nu 65 en destijds 6) en handelen we in meer producten (nu 1500, destijds 80). Verder zijn lage volumes en lage volatiliteit niet gunstig.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het HiQ Invest Market Neutral Fund, verwijzen wij u naar de prospectus en essentiele beleggingsinformatie in het documentcenter. U kunt ons ook bellen op 020 - 535 34 80 of een e-mail sturen naar klanten [at] hiqinvest [dot] nl